Vélemény az Osztálymátrix c. könyvről

2012.07.05 12:29

Kiadónk palettája nemrég bőlült egy új kiadvánnyal, az Osztálymátrixal. Nem sokat kellett várni, megérkezett az első visszajelzés a könyvvel kapcsolatban, amit nagyon köszönünk. 

Lássuk csak... 

 

 

Véleményem az Osztálymátrix könyvről!

 
 

Amikor a kezembe vettem az Osztálymátrix könyvet, már a látványa nagyon jó benyomást keltett bennem. A színvilágával és a benne rejlő képekkel teljesen játékossá tette a munkafüzet kitöltését. A feladattípusok közül, ami nagyon tetszett az az önkép- és önismeretes feladatok voltak. Én is ezáltal szembesültem azzal, hogy valójában mit gondolok magamról, mik az előnyeim és a hátrányaim. Amit szintén nagyon helyeseltem és fontosnak is éreztem, hogy olyan feladatokkal találkoztam az Osztálymátrixban, amelyekkel a mindennapi életben, mert sajnos még mindig szembesülünk azzal, hogy nem vagyunk tisztában a számlakészítéssel, a vonatjegyek használatával, az önéletrajz megszerkesztésével stb.

 

A munkafüzetet nevezhetjük ,,térképnek” is, ami segít abban, hogyha önállósodásra kényszerülünk, akkor utat mutat, így könnyebben meg tudjuk oldani a ránk váró feladatokat. A nyelvezete, szókincse gazdag, ami olyan értelemben jó, hogy tisztában legyünk a magyar nyelv értékeivel, de ezen belül hiányolom a még több szómagyarázatot. Mindegyik témát, a maga módján érdekesnek találtam, és volt köztük kifejezetten szórakoztató is. De még egy plusz ,,Tudtad-e?” részt is el tudnék képzelni benne.

 

Ezt a könyvet szívem szerint, azért ajánlom minden 13–14 éves diáknak, mert ebből úgy is lehet tanulni, ha csak egyszer olvas bele az ember. Az Osztálymátrix munkafüzet még a szülők dolgát is megkönnyíti, hiszen a gyerek olyat olvas, lát benne, amit az életben is tud használni, alkalmazni. A szerkesztőségnek meg azt üzenem: csak így tovább. Kíváncsian várom a következő kiadványukat.

 

ÉLJEN AZ OSZTÁLYMÁTRIX!

~Egy lány a sok közül~

 

Köszönjük az  értékes véleményt.  Aki kedvet kapott, hogy Ő is írjon egyet, az ne habozzon, a furfangkiado@gmail.com e-mail címre várjuk.